Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
 Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха след поевтиняването на долара

 Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто вложителите си върнаха апетита към рисковите активи, до момента в който чакат повече информация от ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати за евентуално покачване на лихвите, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,47 $, или 0,58%, до 81,34 $ за барел, откакто миналата сесия поевтиня с 1%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,58 $, или 0,74%, до 78,81 $ за барел, следвайки спад с 0,8% в понеделник.

По-слабият щатски $ поддържа пазара във вторник. Цените на петрола нормално се движат в противоположната посока на щатския $. Неговото поевтиняване прави вносът на нефт по-евтин за страните, употребяващи други валути на вътрешния си пазар, което води до растеж на търсенето.

Тази седмица комисия в Сената на Съединени американски щати ще изслуша ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл и номинираният за заместник-председател Лаел Брейнард, които може да показват нови детайлности за проектите на централната банка за стягане на паричната политика.

Неотдавнашните спадове на цените на петрола бяха провокирани от опасенията, че възходящият брой на случаите на инфектирани с COVID-19 по света ще докара до спад на търсенето на гориво.

„ Увеличаващият се брой на инфекциите е причина за безпокойствие, защото ограничаващите ограничения против вируса въздействат на подвижността и по този метод на търсенето на гориво “, разяснява Равиндра Рао от Kotak Securities. „ Въпреки внезапното повишаване на случаите обаче, никоя от огромните стопански системи не обмисля тежки блокади “, добави той.

Някои анализатори считат, че лимитираното предложение от страна на организацията на страните експортьори на нефт и техните съдружници, отпред с Русия, известни като ОПЕК+, ще продължи да поддържа цените.

„ Пазарът може да се възползва и от риска за доставките от Русия “, показват в записка анализатори на ANZ Research, визирайки напрежението сред Москва и Киев поради скупчването на съветски бойци по границата с Украйна.

Анализаторите показаха още, че спомагателните доставки на ОПЕК са под допустимото нарастване според пакта ОПЕК+, защото някои страни, в това число Нигерия, не създават контрактуваните си размери.

Доставките от Либия, която е освободена от рестриктивните мерки на доставките от ОПЕК, са наранени от работа по поддръжката на тръбопроводите и спирания на добива от петролните залежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР